ידוע שמומלץ לעשות בדק בית, אבל מה באמת כוללת הבדיקה? בעמוד תראו מה בודקים בבדק בית, מה הוא כולל ואילו בדיקות אחרות ניתן לעשות שלא תמיד כלולות.
מה בודקים בבדק בית?
לא בטוחים מה כולל בדק בית? הוא כולל את הדברים הבאים:
- בדיקת איטום: בדיקה של האיטום בבית היא מאוד חשובה, כי היא קובעת האם הבית שלכם יוכל להתמודד עם החורף הראשון. בדיקת איטום תכלול בדיקה של הקירות וגם בדיקה של הגג. בנוסף לרוב תתבצע בדיקת הצפה כדי לוודא שאכן אין נזילה.
- בדיקת קרינה: יש 2 סוגים של בדיקות קרינה - אלקטרומגנטית (חשמלית) וסלולרית. קרינה אלקטרומגנטית מגיעה ממכשירים חשמליים ועמודי חשמל, וקרינה סלולרית מגיעה ממכשירים סלולרים, תחנות רדיו אנטנות ועוד.
- בדיקת אינסטלציה: זו אחת הבדיקות הבסיסיות שלמעשה בודקת את הצנרת ואת הכלי הסניטריים (שירותים, מקלחת, ברזים ועוד). בדיקת אינסטלציה תוודא שאין נזילות וגם תוודא שאין שזרם המים הוא סטנדרטי.
- בדיקת חשמל: זו בדיקה שבודקת את כל מערכות החשמל אצלכם. כמובן את לוח החשמל והשקעים, אבל גם את מערכת כיבוי אש, עומס אפשרי על מערכת החשמל ועוד.
- בדיקת ליקויי בנייה: באמצעות מכשיר לייזר, מהנדס בדק הבית יבדוק אם יש ליקויי בנייה ברצפה, חלונות או קירות. למעשה זו בדיקה שמוודאת שהכל בנוי לפי התקן.
- בדיקה של דוד השמש: מהנדס בדק הבית גם יבדוק שדוד השמש, במידה וקיים, עובד בצורה טובה.
- בדיקת קירות ורצפה: זו בדיקה שבודקת את הקירות והריצוף בצורה יותר מעמיקה. האם יש סדקים, הקירות ישרים והרובה מרוחה כמו שצריך.
- בדיקת ממ"ד: בכל הבתים החדשים צריך להיות ממ"ד, ובמקרה שלו צריך לבדוק שהוא אכן עומד בתקן ואטום חזק כמו שצריך.
אילו בדיקות בית נוספות לא תמיד כלולות בבדק בית?
יש כמה בדיקות שלא תמיד כלולות בשירותי בדק בית סטנדרטי, אבל עדיין תוכלו להזמין אותן:
- בדיקת גז ראדון: זו בדיקה שכלולה בבתים צמודי קרקע, במיוחד אם יש שם מרתפים, אבל בדרך כלל לא במקרה של דירה בקומה גבוהה. גז ראדון הוא גז שמגיע מתוך האדמה והוא רעיל, לכן לא תמיד יש צורך לבדוק אותו.
- בדיקת רעש: בדיקה של האקוסטיקה היא בדיקה נפרדת לחלוטין שלא כלולה בבדק בית סטנדרטי. היא מיועדת בעיקר למי מכם שרגיש לרעש ורוצה לוודא שאכן מנועי המזגן או המכוניות בכביש לא יפריעו לו ביום יום.
האם ניתן לעשות בדק בית בעצמכם?
הבנתם מה כולל בדק בית, אבל האם אפשר לעשות את הבדיקה בעצמכם? לא מומלץ למהר לעשות זאת, ועכשיו נסביר למה:
- קבילות בבית משפט: אם אתם לא מהנדסי בניין, מבחינת בית המשפט אין לכם סמכות בנושא של בדק הבית. אם תגיעו לסיטואציה הזו, כשהתקווה כמובן היא שלא, בית המשפט יצטרך דו"ח מפורט של בעל מקצוע על מנת לפסוק לטובתכם.
- התנהלות מול הקבלן: בדרך כלל אם קבלנים רואים שבוצע בדק בית, קשה להם להתווכח עם התקלות שנמצאו. לעומת זאת אם עשיתם בדק בית בעצמכם לא בטוח שהוא סומך על המקצועיות שלכם ולא בהכרח הוא יקבל את הטענות שלכם.
- ציוד: בדק בית כולל ציוד יקר שמיוחד לצורך העבודה הזו כמו לייזר או מכשיר לבדיקת קרינה. אם אתם לא עושים זאת ביום יום שלכם, סביר להניח שאין לכם את הציוד הזה.
- התמחות: בסופו של דבר בדק בית זו העבודה וההתחמחות של מהנדסי בדק הבית. הם עושים זאת ביום יום, ולכן
שאלות נפוצות על עמוד זה
מה כולל בדק בית?
בדק בית כולל בדיקה מערכתית של הבית. הרחבנו בעמוד על כל בדיקה בנפרד.
יש בדיקות שכדאי לעשות שלא כלולות בבדק בית סטנדרטי?
אם אתם רגישים לרעש ייתכן שכדאי לכם לעשות גם בדיקת אקוסטיקה.